Σεμινάριο Κυκλοφοριακής Αγωγής για τα παιδιά της "ΠΝΟΗ" Ηλιούπολης

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η Ελλάδα κατέχει την τρίτη υψηλότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση (14 ανά 100.000 άτοµα) αναφορικά µε τους δείκτες θνησιμότητας από τροχαία ατυχήµατα µεταξύ παιδιών, εφήβων και νέων έως 25 ετών.

Tο Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «Πνοή» στην Ηλιούπολη, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση παιδιών σε ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής, διοργάνωσε πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής την Παρασκευή 20 Ιουνίου στον περιβάλλοντα του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου «Πνοή», επί της οδού Ιάσωνος και Καραμανλή 12.

Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «Πνοή» στην Ηλιούπολη που λειτουργεί σε συνεργασία με τον φορέα Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων «ΕΔΡΑ» και τον Δήμο Ηλιούπολης. Συνδιοργανωτής ήταν το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και με την ευγενική χορηγία του ασφαλιστικού φορέα ΑΧΑ 14 παιδιά παρακολούθησαν δωρεάν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση παιδιών σχολικής ηλικίας 6 έως 10 ετών σε θεάματα οδικής ασφάλειας. Συγκεκριμένα μέσα από διαδραστικό τάπητα που προσομοίαζε γειτονιά, τα παιδιά μυηθήκαν στους κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής, στην χρήση του φωτεινού σηματοδότη, και στην ασφαλή χρήση των διαβάσεων.

 

Spot by "ΕΔΡΑ"

10o Art4more