Σεμινάριο "Art as Therapy"

Martes, 07 Noviembre 2017
Categoría: Νέα

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Art As Therapy”.

Ο Φορέας Ψυχικής Υγείας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο «ΕΔΡΑ», το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «ΕΔΡΑ» και το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών υπό την εποπτεία του εκπαιδευτικού έργου Art Therapy από τον Φορέα «Ψυχολογία Τέχνη» σας καλωσορίζουν στο ετήσιο εκπαιδευτικό σεμινάριο συνολικής διάρκειας 350 ωρών με τον τίτλο Art As Therapy”.

Δείτε πειρισσότερα εδώ: https://issuu.com/maritkontaratou/docs/artastherapy_20pdf_20aa_20smaller

 

Σε ποιους απευθύνεται:

Το συγκεκριμένο σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς της Ψυχικής Υγείας, των Κοινωνικών και Παιδαγωγικών Επιστημών (Ψυχολόγοι – Ψυχίατροι- Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Νηπιαγωγοί, Κοινωνικοί Λειτουργοί – Ειδικοί Παιδαγωγοί ), όσο και καλλιτέχνες διαφόρων ειδικοτήτων (Εικαστικοί Καλλιτέχνες – Μουσικοί – Ηθοποιοί –Θεατρολόγοι). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι είτε απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε κάποιο από τα παραπάνω ή σε συναφές με αυτά πεδίο ή τουλάχιστον απόφοιτοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία σε κάποιο συναφή τομέα ο οποίος δεν απαιτεί πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (πχ Ηθοποιοί). Επίσης, μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές από τα παραπάνω πεδία οι οποίοι βρίσκονται σε προχωρημένο εξάμηνο σπουδών.

 

Γενικός Σκοπός του Σεμιναρίου:

 

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική παρέμβαση έχει ως στόχο την ανάδειξη της άμεσης συνάφειας της Τέχνης με την Ψυχική Υγεία. Η γνώση της «συγγένειας» αυτής αποτελεί το ερέθισμα για τους καλλιτέχνες που επιθυμούν να ασχοληθούν με τις θεραπευτικές ιδιότητες της τέχνης να εμβαθύνουν στον ψυχικό κόσμο των ασθενών,  ενώ αντίστοιχα, για τους οι ειδικούς στα γνωστικά πεδία των ψυχοκοινωνικών επιστημών προσφέρεται μια νέα οπτική μέσα από τα μονοπάτια της τέχνης. Απώτερος σκοπός του σεμιναρίου είναι η αξιοποίηση της αυθόρμητης εικαστικής δημιουργίας ως μέσο συναισθηματικής έκφρασης και επικοινωνίας με τον εαυτό μας και την ομάδα. Επίσης, το σεμινάριο προσφέρει τα κατάλληλα εργαλεία  για την κατανόηση της θεραπευτικής δύναμης που έχει η τέχνη σε διάφορα θεραπευτικά πλαίσια, την ιστορική αναδρομή και την εξέλιξη της Art therapy έως σήμερα.Επιμέρους Στόχοι:

 

Σε επίπεδο γνώσεων

· Η απόκτηση ε γνώσεων οι οποίες θα βοηθήσουν στην βαθύτερη

κατανόηση της διασύνδεσης ανάμεσα στην τέχνη και την ψυχική υγεία.

 

Σε επίπεδο Δεξιοτήτων

· Απόκτηση νέων εργαλείων για την προσέγγιση και κατανόηση ψυχικά πασχόντων και η ορθή χρήση των εργαλείων αυτών.

 

Σε επίπεδο Στάσεων

· Αποτίναξη του στίγματος

Η Συνεργασία

Για την δημιουργία του σεμιναρίου αυτού ένωσαν τις δυνάμεις τους το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, ο Φορέας Ψυχικής Υγείας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»,  το Κ.Δ.Β.Μ. «ΕΔΡΑ» και η Επιστημονική, Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Ψυχολογία Τέχνη» Αrt Therapy School and Institute.

 

Το Κόστος Συμμετοχής ανέρχεται στα 1.400 ευρώ με τη δυνατότητα αποπληρωμής σε 5 δόσεις των 280 ευρώ.Παράταση Προθεσμίας Υποβολής αιτήσεων εγγραφής έως 9/11/2017

Έναρξη μαθημάτων 10/11/2017

 


 


 

Οι εισηγητές του σεμιναρίου είναι οι:

  • Η Μαρία Κόντη γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Σπούδασε Ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δάσκαλο τον Δ.Μυταρά και συνέχισε για δεύτερο πτυχίο στη Χαρακτική με δάσκαλο το Γ.Μήλιο. Το 2001 αποφοίτησε με MA Fine Arts από το Central Saint Martins του Λονδίνου. Από το 2013 είναι εκπαιδευόμενη Εικαστική Θεραπεύτρια Παιδιού κ’ Εφήβου(Art Therapy) στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα εκπαίδευσης του Κέντρου Τέχνης κ’ Ψυχοθεραπείας. Έχει εκθέσει έργα της με ατομικά project καθώς και σε σημαντικές ομαδικές εκθέσεις (επιλεκτική αναφορά): Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (2009), ΕΜΣΤ (2010), Biennale Αθήνας (2013). Έχει εκδώσει δυο καλλιτεχνικά βιβλία, το Εννέα (2009) και το Δεν (2013) με εκδότρια την Ελένη Σαρόγλου (cubeart editions) και σχεδιαστή τον Χρήστο Λιάλιο. Έχει διδάξει στην ιδιωτική εκπαίδευση από το 2002. Από το 2004 έως σήμερα είναι καθηγήτρια Visual Arts στο ΙΒ της Σχολής Μωραΐτη. Από το 2008 έως το 2011 ήταν λέκτορας στο τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστήμιου της Πάτρας.

 

  • Ο Νίκος Καναρέλης γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε ζωγραφική από το 1999 μέχρι το 2004 στην ανώτατη σχολή καλών τεχνών της Αθήνας. Το 2010 τελείωσε το μεταπτυχιακό της ανώτατης σχολής καλών τεχνών στην Αθήνα. Απο το 2009 ειναι επιστημονικός Συνεργάτης της Μ.Κ.Ο. ΕΔΡΑ κοινωνικές συνεταιριστικές δραστηριότητες ευπαθών ομάδων, για προγράμματα πολιτισμού και τεχνης και υπεύθυνος της ετήσιας διοργάνωσης art residencies σε μονάδες ψυχικής υγείας για την Σύνδεση τέχνης και ψυχικής υγείας σε συνεργασία με την Σχολή κάλων τεχνών Αθήνας και της ΜΚΟ Έδρα. Από το 2003 ως σήμερα έχει πραγματοποιήσει πέντε ατομικές εκθέσεις και έχει πολυάριθμες ομαδικές συμμετοχές σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

  • Χρύσανθος Μπουλάς Ψυχίατρος: Επιμελητής Β’ Ψυχιατρικής Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παγκρατίου ΓΝΑ «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ – ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» με εμπειρία στην ενημέρωση και εκπαίδευση επαγγελματιών ψυχικής υγείας.
  • Αλέξανδρος Οικονόμου Ψυχολόγος με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Ψυχική Υγεία Ιατρική σχολή Αθηνών, Κοινωνική Πολιτική και Ανθρωπολογία Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής του ΕΟΠΠΕΠ, Επιστημονικά Υπεύθυνος του φορέα Ψυχικής Υγείας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. 'ΕΔΡΑ", Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Δικτύου για τον Αθλητισμό και την Ψυχική Υγεία

 

Τηλ. Εικοινωνίας 210-5913826

email: Esta dirección de correo electrónico está protegida contra robots de spam. Necesita activar JavaScript para poder verla

Αισχύλου 5, Περιστέρι 

logos_edra_mikro.jpg logo%20gd_grammata.jpgpsyart.jpg

Spot by "ΕΔΡΑ"

Dónde estamos