Μια βιβλιοθήκη γεννιέται στην «Ιλιαχτίδα 2»

Η δημιουργία μιας παιδικής βιβλιοθήκης στον χώρο του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου «Ιλιαχτίδας 2» υπήρξε μια πρωτοβουλία και όνειρο του προσωπικού και των παιδιών, που έγινε πραγματικότητα. Στον 2ο όροφο του κέντρου, στήθηκαν τα πολύχρωμα ράφια με την πρώτη «μαγιά» παιδικών βιβλίων: παραμύθια, μυθιστορήματα, παιδικές εγκυκλοπαίδειες, βιβλία δραστηριοτήτων, βιβλία για γονείς,  βοηθητικά βιβλία σχολικής ύλης δημοτικού για τη μελέτη, κ.α.

Μέσα από τη βιβλιοθήκη, η «Ιλιαχτίδα 2» θέλησε να εμφυσήσει την αγάπη για το βιβλίο, μια συνήθεια που διαπλάθει χαρακτήρες δίνοντας πρόσβαση στα παιδιά σε γνώσεις και εμπειρίες.

Η βιβλιοθήκη της «Ιλιαχτίδα 2» είναι η δεύτερη βιβλιοθήκη που οργανώνεται από την Παιδική Πολιτιστική Λέσχη «ΕΚΦΡΑΣΗ», μαζί με τη δανειστική βιβλιοθήκη του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου «ΠΝΟΗ» Υμηττού (Ηλιουπόλεως 62, Υμηττός). Τα παιδιά της «Ιλιαχτίδας 2» μπορούν να δανειστούν έως δύο βιβλία για να τα διαβάσουν στο σπίτι ή μπορούν να τα διαβάσουν μέσα στο φιλόξενο χώρο της βιβλιοθήκης με τη μοκέτα, τα μαξιλάρια και τους καναπέδες, όπου εύκολα τα παιδιά μπορούν να νιώσουν οικεία και να συγκεντρωθούν, ενεργοποιώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους.

Οι ώρες λειτουργίας της δανειστικής βιβλιοθήκης είναι 14.00-19.00 από Δευτέρα έως Παρασκευή.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «ΙΛΙΑΧΤΙΔΑ 2»

Ικάρου 28 και Κάλχου (2ος όροφος)

131 22, Ίλιον Αττικής

Τηλ.: 2102610798

 

Spot by "ΕΔΡΑ"

10o Art4more