Ανακοίνωση Σεμιναρίου "Art as Therapy"

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image /home/edracoop/public_html/images/stories/EDRA/logo.png

logo.png

Ανακοίνωση Σεμιναρίου "Art as Therapy"

Ετήσιο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο

Ο Φορέας Ψυχικής Υγείας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ" σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών συνδιοργανώνουν Ετήσιο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο συνολικής διάρκειας 350 ωρών με τον τίτλο “Art as Therapy”

Δείτε πειρισσότερα εδώ: https://issuu.com/maritkontaratou/docs/artastherapy_pdf_aa_smaller

 

 

Σε ποιους απευθύνεται:

Το συγκεκριμένο σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς της Ψυχικής Υγείας, των Κοινωνικών και Παιδαγωγικών Επιστημών (Ψυχολόγοι – Ψυχίατροι- Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Νηπιαγωγοί, Κοινωνικοί Λειτουργοί – Ειδικοί Παιδαγωγοί ), όσο και καλλιτέχνες διαφόρων ειδικοτήτων (Εικαστικοί Καλλιτέχνες – Μουσικοί – Ηθοποιοί –Θεατρολόγοι). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι είτε απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε κάποιο από τα παραπάνω ή σε συναφές με αυτά πεδίο ή τουλάχιστον απόφοιτοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία σε κάποιο συναφή τομέα ο οποίος δεν απαιτεί πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (πχ Ηθοποιοί). Επίσης, μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές από τα παραπάνω πεδία οι οποίοι βρίσκονται σε προχωρημένο εξάμηνο σπουδών.

Γενικός Σκοπός του Σεμιναρίου:

Η συγκεκριμένη  εκπαιδευτική παρέμβαση έχει ως στόχο την κάλυψη του εκπαιδευτικού κενού που υφίσταται  όσον αφορά στο συγκερασμό της Τέχνης με την Ψυχική Υγεία. Η αδυναμία αυτή εμποδίζει τους μεν καλλιτέχνες που επιθυμούν να ασχοληθούν με το Αrt Τherapy να εμβαθύνουν στον ψυχικό κόσμο των ασθενών, ενώ οι επιστήμονες αντίστοιχα δεν έχουν επαρκείς γνώσεις γύρω από την τέχνη  έτσι ώστε να την χρησιμοποιήσουν και να αξιοποιήσουν  τις «θεραπευτικές» της ιδιότητες.

Πρόκειται για  Εξειδίκευση Επαγγελματιών η οποία αναμένεται να βοηθήσει τους απόφοιτους να καλύψουν θέσεις  στον αναπτυσσόμενο τομέα του Art Therapy. Διαβάστε περισσότερα..


Επιμέρους Στόχοι:

Σε επίπεδο γνώσεων

 Η απόκτηση εξειδικευμένων γνώσεων οι οποίες θα βοηθήσουν στην βαθύτερη

κατανόηση της διασύνδεσης ανάμεσα στην τέχνη και την ψυχική υγεία.

 

Σε επίπεδο Δεξιοτήτων

 Απόκτηση νέων εργαλείων για την προσέγγιση και κατανόηση ψυχικά πασχόντων

και η ορθή χρήση των εργαλείων αυτών.

 

Σε επίπεδο Στάσεων

 Αποτίναξη του στίγματος

 

Για την επίτευξη των παραπάνω η διάρκεια του σεμιναρίου ορίστηκε περί τις 350 ώρες οι

οποίες θα διεξάγονται δύο φορές την εβδομάδα (τρίωρες).

 

Το Κόστος Συμμετοχής ανέρχεται στα 1.400 ευρώ με τη δυνατότητα αποπληρωμής σε 5 δόσεις των 280 ευρώ.

Mείωση διδάκτρων κατά 25% (1.050 ευρώ) σε περίπτωση καταβολής του ποσού εφάπαξ .

Για όλους τους φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών προβλέπεται μείωση των διδάκτρων κατά 20% (1.120 ευρώ)

Προθεσμία Υποβολής αιτήσεων εγγραφής έως 2/10/2017

Έναρξη μαθημάτων 6/10/2017


 


 

Οι εισηγητές του σεμιναρίου είναι οι:

  • Η Μαρία Κόντη γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Σπούδασε Ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δάσκαλο τον Δ.Μυταρά και συνέχισε για δεύτερο πτυχίο στη Χαρακτική με δάσκαλο το Γ.Μήλιο. Το 2001 αποφοίτησε με MA Fine Arts από το Central Saint Martins του Λονδίνου. Από το 2013 είναι εκπαιδευόμενη Εικαστική Θεραπεύτρια Παιδιού κ’ Εφήβου(Art Therapy) στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα εκπαίδευσης του Κέντρου Τέχνης κ’ Ψυχοθεραπείας. Έχει εκθέσει έργα της με ατομικά project καθώς και σε σημαντικές ομαδικές εκθέσεις (επιλεκτική αναφορά): Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (2009), ΕΜΣΤ (2010), Biennale Αθήνας (2013). Έχει εκδώσει δυο καλλιτεχνικά βιβλία, το Εννέα (2009) και το Δεν (2013) με εκδότρια την Ελένη Σαρόγλου (cubeart editions) και σχεδιαστή τον Χρήστο Λιάλιο. Έχει διδάξει στην ιδιωτική εκπαίδευση από το 2002. Από το 2004 έως σήμερα είναι καθηγήτρια Visual Arts στο ΙΒ της Σχολής Μωραΐτη. Από το 2008 έως το 2011 ήταν λέκτορας στο τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστήμιου της Πάτρας.

 

  • Ο Νίκος Καναρέλης γεννήθηκε το  1975 στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε ζωγραφική από το 1999 μέχρι το 2004 στην ανώτατη σχολή καλών τεχνών της Αθήνας. Το 2010 τελείωσε το μεταπτυχιακό της ανώτατης σχολής καλών τεχνών στην Αθήνα. Απο το 2009 ειναι επιστημονικός Συνεργάτης της Μ.Κ.Ο. ΕΔΡΑ κοινωνικές συνεταιριστικές δραστηριότητες ευπαθών ομάδων, για προγράμματα πολιτισμού και τεχνης και υπεύθυνος της ετήσιας διοργάνωσης art residencies σε μονάδες ψυχικής υγείας για την  Σύνδεση τέχνης και ψυχικής υγείας σε συνεργασία με την Σχολή κάλων τεχνών  Αθήνας και της ΜΚΟ Έδρα. Από το 2003 ως σήμερα έχει πραγματοποιήσει πέντε ατομικές εκθέσεις   και έχει πολυάριθμες ομαδικές συμμετοχές σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

  • Χρύσανθος Μπουλάς ΨυχίατροςΕπιμελητής Β’ Ψυχιατρικής Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παγκρατίου ΓΝΑ «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ – ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» με εμπειρία στην ενημέρωση και εκπαίδευση επαγγελματιών ψυχικής υγείας.
  • Αλέξανδρος Οικονόμου Ψυχολόγος με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Ψυχική Υγεία Ιατρική σχολή Αθηνών, Κοινωνική Πολιτική και Ανθρωπολογία Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής του ΕΟΠΠΕΠ, Επιστημονικά Υπεύθυνος του φορέα Ψυχικής Υγείας  Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. 'ΕΔΡΑ", Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Δικτύου για τον Αθλητισμό και την Ψυχική Υγεία

 

Τηλ. Εικοινωνίας 210-5913826

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αισχύλου 5, Περιστέρι 

logos_edra_mikro.jpg logo%20gd_grammata.jpg

 

Spot by "ΕΔΡΑ"

10o Art4more