«Εκδήλωση για τη Μουσικοθεραπεία και την Κοινωνική Μουσικοθεραπεία»

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017
Κατηγορία: Εκδηλώσεις

«Εκδήλωση για τη Μουσικοθεραπεία και την Κοινωνική Μουσικοθεραπεία»

Tην Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 στις 19.00 σας περιμένουμε στην «Εκδήλωση για τη Μουσικοθεραπεία και την Κοινωνική Μουσικοθεραπεία» που διεξάγεται με την ευκαιρία του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικοθεραπείας 2017, σε διοργάνωση του Δήμου Αλίμου και του Θουκιδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου (Θ.Ο.Π.Α.Α.), στο Δημοτικό Θέατρο Αλίμου «Κάρολος Κουν», Υψηλάντου και Θησείου, Άλιμος. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία μου με θέμα: «Η συμβολή της Μουσικοθεραπείας και της Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας στην ψυχική υγεία, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την κοινωνική ένταξη ατόμων με ήπιες ή σοβαρότερες δυσκολίες και αναπηρίες». Θα ακολουθήσει η προβολή του ντοκιμαντέρ «Όταν αρχίζει το τραγούδι» (Α’ βραβείο Φεστιβάλ Δράμας 2014, διάρκεια 8’-Σκηνοθεσία: Γιάννης Πόθος, Μουσική: Πελίνα Ευαγγέλου). Η εκδήλωση θα κλείσει με τη Συναυλία Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας του μουσικού σχήματός μας «Ονειρέματα». Τραγουδούν: Μαρία Πόθου, Μαριαλένα Θεοφανίδη και Καλλιώ Μαρτυρίδου, εκπαιδευόμενες στο Κέντρο Ημέρας του Πανελληνίου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Aτόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Aμυμώνη». Πιάνο-Διδασκαλία τραγουδιών-Δημιουργία μουσικού σχήματος-Υπεύθυνη εκδήλωσης: Πελίνα Ευαγγέλου. Συμμετέχει: ο «Special pianist”, Παναγιώτης Κωτούλας, εκπαιδευόμενος στο Κέντρο Ημέρας της Αμυμώνης. Φιλική συμμετοχή: Κωνσταντίνα Βεντούρη-Ρούσσου-φλάουτο, Ρία Αναστασίου-βιολοντσέλο, Παναγι ώτης Μέγας- υπεύθυνος ήχου.

Πληροφορίες στο Link: http://www.thopaa. gr/ekdilosi-gia-ti- mousikotherapeia-kai-tin- koinoniki-mousikotherapeia/Πληροφορίες για την εκδήλωση μας και για όλες τις άλλες εκδηλώσεις που θα γίνουνια τη Μουσικοθεραπεία και  σε Ελλάδα, Αγγλία, Γερμανία, Δανία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης με αφορμή την Ευρωπαική Ημέρα Μουσικοθεραπείας στο link: www.europeanmusicthe rapyday.com

Info:
Μουσικό Σχήμα «Ονειρέματα»: Κύρια μέλη του μουσικού σχήματος «Ονειρέματα» είναι η Μαρία, η Μαριαλένα και η Καλλιώ, τρία νέα κορίτσια με υπέροχες φωνές, εκπαιδευόμενες στο Κέντρο Ημέρας του Πανελληνίου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Aτόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Aμυμώνη», στο Ελληνικό Αττικής. Τα "Ονειρέματα" δημιουργήθηκαν το 2009 από τη μουσικοθεραπεύτρια Πελίνα Ευαγγέλου στο Κέντρο Ημέρας της Αμυμώνης, ως έργο Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας, με κύριο στόχο την κοινωνική ένταξη ευπαθών ομάδων και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Από το 2009 έως σήμερα τα «Ονειρέματα» έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 30 μουσικές εμφανίσεις. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει τραγούδια των: Μ.Χατζηδάκη, Δ.Σαββόπουλου, Μ.Λοΐζου, Π.Ευαγγέλου κ.α..  Το μουσικό σχήμα πλαισιώνουν εξαιρετικοί επαγγελματίες μουσικοί.

Πελίνα Ευαγγέλου, μουσικοθεραπεύτρια, Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών, Μουσικοθεραπεύτρια στο Κέντρο Ημέρας του Πανελληνίου Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Aτόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Aμυμώνη» (από το 2006), Υπεύθυνη του Τομέα Μουσικοθεραπείας του Ωδείου Φίλιππος Νάκας (από το 2012), Επιστημονική Υπεύθυνη του Ινστιτούτου Μουσικοθεραπείας και Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας, τη νέα δομή της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και Υπεύθυνη του Τομέα Μουσικοθεραπείας του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου.

Spot by "ΕΔΡΑ"

10o Art4more