Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο "ΠΝΟΗ" Χαϊδαρίου

logo%20_mikro.jpg

 

Το Ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο για παιδιά και οικογένειες "Πνοή" ξεκίνησε να λειτουργεί ,υπό τη συνεργασία του Κοινωνικού Φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ" και του Δήμου Χαϊδαρίου, το Σεπτέμβριο του 2011. Οι θεραπευτικές συνεδρίες που λαμβάνουν χώρα σχεδιάζονται και υλοποιούνται από ειδικά καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα παρέμβασης μπορεί να περιλαμβάνει τις εξής συνεδρίες:

 

  • Λογοθεραπεία
  • Εργοθεραπεία
  • Ειδικό Παιδαγωγικό
  • Ατομική Ψυχοθεραπεία
  • Συμβουλευτική Γονέων

 

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, το κέντρο έχει να επιδείξει και παράλληλες δράσεις, όπως είναι η επίσκεψη του επιστημονικού προσωπικού σε πέντε βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Χαϊδαρίου κατά τη σχολική χρονιά 2012-2013, με σκοπό την αξιολόγηση των παιδιών στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό που προσέφερε το εν λόγω πλαίσιο. Ακόμα, σημαντικό κομμάτι στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών αποτελεί η πολιτιστική διδασκαλία. Για το λόγο αυτό, στο πλαίσιο των συνεδριών που λαμβάνουν χώρα στην "Πνοή" προστέθηκε, από το Σεπτέμβριο του 2013, η Δραματοθεραπεία, μια εναλλακτική μορφή θεραπείας η οποία έχει ως στόχο να διδάξει στα παιδιά τα στοιχεία του πολιτισμού, της τέχνης και της κουλτούρας μέσω του συνδυασμού της ψυχαγωγίας του παιχνιδιού και της εκμάθησης. Τέλος, από τον Ιανουάριο του 2014 λειτουργεί και Μελετητήριο, μέσω του οποίου τα παιδιά μπορούν να προετοιμάζουν τα μαθήματα της επόμενης ημέρας με τη βοήθεια επιστημονικά καταρτισμένου προσωπικού.

Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο έχει πραγματοποιήσει έως τώρα οκτώ γιορτές για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, εκ των οποίων τρεις χριστουγεννιάτικες, τρεις αποκριάτικες και δύο καλοκαιρινές. Σε όλες τις γιορτές υπήρχαν εμψυχωτές και διασκεδαστές για τα μικρά παιδιά, δωρεάν φαγητό, χυμοί καθώς και πολλά δώρα και εκπλήξεις για όλους.

Από το Σεπτέμβρη του 2011 έως και σήμερα, έχουν εξυπηρετηθεί συνολικά εκατόν είκοσι οχτώ παιδιά (128) καθώς και οι οικογένειές τους. Τα οχτώ (8) εξ' αυτών εξυπηρετήθηκαν- και ορισμένα συνεχίζουν- δωρεάν, όντας ανασφάλιστα ή άπορα.

Οι υπηρεσίες παρέχονται με την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων των εξυπηρετούμενων μελών και των οικογενειών τους  χωρίς την επιπλέον οικονομική συμμετοχή, ΔΩΡΕΑΝ για τους άπορους και τους ανασφάλιστους.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ
Λ.Αθηνών 312, 124 62, Χαϊδάρι Αττικής
ΤΗΛ: 213-0339979
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Yπεύθυνη Κέντρου - Κοινωνική Λειτουργός: Τζουτζούλη Μαρία
Ωρες: καθημερινά 13:00-21:00
dscn3379.jpg

 

 

 

 

 

 

mikros%20prigkipas.jpg

basketa.jpg
 

Spot by "ΕΔΡΑ"

10o Art4more